Gult bånd = Gi’ mig plads!

For mere end 10 år siden, kom de første opfordringer til at sætte et gult bånd på hundens snor. En opfordring som udsprang fra hesteverdenen. Her benytter man sig af at sætte et rødt bånd på hestens hale, hvis man ønsker hensyntagen.

Det er så blevet til det gule bånd i hundeverdenen, hvis man ønsker ekstra afstand til andre hunde, hundeejere eller forbipasserende. Det er et initiativ der er blevet mere og mere udbredt, men mange ved stadig ikke hvad det gule bånd betyder. Dog skal det retfærdigvis siges at alt i alt, så går det bedre og bedre. Flere og flere udviser den fornødne respekt. Og mange hundeelskere, der ikke selv har hund, har efterhånden taget det gule bånd til sig. Man har generelt også lært, at acceptere at holde afstand, uden nødvendigvis at skulle tage kontakt til føreren, i et velment forsøge på at ”hjælpe hunden..” -Man kan være 100% sikre på, at ønsker hundeejeren at I skal tage kontakt, -ja så skal føreren nok give besked om det!

det-gule-baand