Rødt bånd – Hvad er nu det!

RØDT BÅND! Hvad er nu det for noget?

Ud over det gule bånd, er rødt bånd også begyndt at vinde indpas hos tævehundeejerne. ”Servicen” er ikke så meget til ære for tæven, men nærmere en advarsel til forbipasserende hanhundeejere, om at her er en tæve i løbetid og at deres hanhund derfor om ganske få meter vil miste en hver form for sund fornuft… På denne måde har hanhunde ejeren, der måske kommer cyklende med sin hund, på den kombinerede gang og cykelsti, en chance for at bremse ned af egen fri vilje, i stedet for at hunden pludselig slår fuld bak… (med dertil hørende skrammer, af større eller mindre omfang!) – Så derfor: ”Rødt bånd = Løbetid!”

Rødt og Gult bånd =

Møder man kombinationen af både rødt og gult bånd, er der i særlig høj grad, grund til at udvise hensyn. Er det f.eks. en nervøs tæve i løbetid, kan en konflikt hurtigt eskalere og udvikle sig til et rigtigt grimt overgreb på tæven, som hun vil få svært ved at ryste af sig. Lige ledes, vil en hanhund, der har fået held af at overrumple en løbsk tæve, ofte have tendensen til at gøre det igen ved først kommende lejlighed. Dette medfører hvert år adskillige kasterationer af disse ”problemhunde.” Her kunne vi så starte en diskussion om hvem/hvad der var problemet… -men det gør vi ikke denne gang…